Mediator bij scheiding in Heemstede

Mediator bij scheiding in Heemstede

Mediation is een positieve methode om bij een scheiding een geschil op te lossen. In een mediationtraject onderzoeken we de beste opties/oplossingen voor de toekomst. U bepaalt zelf de agenda (wat er besproken wordt). De gemaakte afspraken worden vastgelegd in een echtscheidingsconvenant of in een vaststellingsovereenkomst. Zo staan wij als mediators bij scheiding in Heemstede u bij.

 

De voordelen van een mediator bij scheiding zijn dat snel een oplossing wordt bereikt, behoud van een goed contact met elkaar en dat er begrip is voor elkaars standpunten.

Wij begeleiden mediations bij scheidingen in Heemstede en omgeving, bij arbeidsgeschillen (arbeidsconflicten, conflicten op het werk, ruzie met werkgever/werknemer, beëindiging arbeidsovereenkomst / contract, ontslag, niet-functioneren), bij zakelijke geschillen (geschil met opdrachtgever, geschil met opdrachtnemer, geschil met leverancier en niet betalen van de factuur). Mediation is een goed alternatief voor arbitrage of voor een procedure bij de rechtbank. Wij staan u ook bij in het geval van geschillen rondom een erfenis.

 

Omdat wij naast echtscheiding mediators ook advocaat zijn, houden wij zowel het menselijk als het zakelijke aspect in het oog.

Dit zeggen cliënten over ons:

“In mijn scheidingszaak die de nodige jaren heeft geduurd heb je me altijd geweldig bijgestaan.
Ondanks de tegenslagen heb je me er toch doorheen gesleept en ben je altijd correct gebleven. Hier zijn we je zeer dankbaar voor.”

5-star-review-blue

Brant Zwarts

Mediator-bij-scheiding-heemstede-advocaten-echtscheiding-mediation-MK

Mediation bij scheiding

Als een relatie eindigt, zullen over verschillende onderwerpen afspraken moeten worden gemaakt. Wij vinden het belangrijk dat de mediation aandacht heeft voor het gehele gezin en in het bijzonder voor de kinderen.
– Hoe wordt de zorg voor de kinderen geregeld? Welke omgangsregeling? Co-ouderschap?
– Hoe worden de kosten van de kinderen verdeeld? Komt er kinderalimentatie of een kinderrekening?
De afspraken over de kinderen worden vastgelegd in een ouderschapsplan. Wij kunnen voor u een alimentatieberekening maken.

 

Mediation bij scheiding als ondernemer

Wanneer u ondernemer bent is het voor u belangrijk dat voldoende aandacht wordt besteed aan uw onderneming. Met name gaat het dan om:
– Hoe wordt uw inkomen bepaald voor de kinder- en partneralimentatie?
– Hoe wordt de onderneming gewaardeerd?
– Maakt de andere partij aanspraak op de waarde van de onderneming? Wat zeggen de huwelijkse voorwaarden hierover?
Wij werken samen met uw adviseurs en wij hebben zelf ook een netwerk van fiscalisten, notarissen en accountants, dat desgewenst kan worden ingeschakeld.

 

Afspraken over alimentatie, verdeling en/of afwikkeling van de huwelijkse voorwaarden worden vastgelegd in een (echt)scheidingsconvenant.
Indien vereist, wordt door ons een echtscheidingsverzoek ingediend bij de rechtbank. Als u dat wenst kunnen afspraken ook buiten kantooruren worden gepland.

Gratis Adviesgesprek bij MK Advocaten

 

Om te laten zien hoe wij u van dienst kunnen zijn, bieden wij altijd een GRATIS eerste adviesgesprek aan. Dit kosteloze adviesgesprek heeft een duur van maximaal 60 minuten en is in te plannen bij ons op kantoor in Bloemendaal, tijdens kantoortijden en in avonduren tot 20.30 uur.

 

Voor het afspreken van een adviesgesprek kunt u ons bereiken op:

T : 023 – 583 0992
E : info@mk-advocaat.nl
Kenaupark 24
2011 MT Haarlem

Waar kunnen wij u mee helpen?