Erfrecht advocaat Velsen

Erfrecht specialist Velsen

Heeft u een testament laten opstellen door een notaris? Zo nee, dan bepaalt het burgerlijk wetboek op basis van het omschreven erfrecht wie uw erfgenamen zijn en hoeveel uw erfgenamen erven. In het Burgerlijk Wetboek zijn namelijk basisregels en -wetten opgesteld aangaande het erfrecht. Onze specialistische erfrecht advocaat Velsen kan u hierover informeren.

 

In het Burgerlijk Wetboek staat onder andere over erfrecht dat:

  1. Alleen echtgenoten of geregistreerde partners en bloedverwanten van u erven;
  2. Er vier soorten groepen bloedverwanten zijn;
  3. De wettelijke verdeling geldt als u getrouwd bent geweest of geregistreerd partner was en u 1 of meer kinderen had;

 

Het is niet mogelijk dat samenwonenden van elkaar erven zonder testament. U kunt wel via een samenlevingscontract afspreken dat gezamenlijke bezittingen na het overlijden bezit worden van de overgebleven samenwoner. Uw notaris kan een dergelijk samenlevingscontract opstellen. Indien u een geschil heeft over de uitvoering van het samenlevingscontract, is het raadzaam dat u een specialistische erfrecht advocaat inschakelt, zoals onze advocaat in Velsen.

Het verdelen van een erfenis is een vrij ingewikkeld traject dat voor de nodige onderlinge spanningen tussen erfgenamen kan zorgen, is het raadzaam om een specialist op het gebied van erfrecht te raadplegen. Onze specialistische erfrecht advocaat Velsen is de oplossing voor ingewikkelde kwesties. Mevrouw mr. M.A. Kanning advocaat erfrecht Velsen is lid van de VEAN te Amsterdam, de specialistenvereniging van erfrecht advocaten in Nederland.

 

Heeft u vragen over erfrecht en aanverwante zaken? Neem dan contact op met onze erfrecht advocaat in Velsen. U kunt uw vraag natuurlijk ook per e-mail stellen: info@mk-advocaat.nl

Dit zeggen cliënten over ons:

“Wij zijn ontzettend blij dat onze erfrechtzaak nu is afgerond. Heel erg bedankt voor de prettige samenwerking, het meedenken en vooral het goede resultaat!”

5-star-review-blue

Sylvia Koudijs

Erfrecht-advocaat-Velsen-MK-advocaten-erfrecht-specialisten

Internationaal erfrecht

 

In deze tijd van globalisering blijven mensen vaak niet op een plek wonen of hebben bezittingen is meerdere landen. Een ouder woont bijvoorbeeld al jaren in Spanje en overlijdt daar. Of er is sprake van goederen in het buitenland, zoals huizen in Frankrijk of landen buiten Europa. Ook kan er sprake zijn van banktegoeden in het buitenland. Welk recht is dan van toepassing? Hoe moet er verdeeld worden?

 

Omdat een erfenis met internationale aspecten zeer ingewikkeld kan zijn is het raadzaam om een advocaat erfrecht specialist hierover te raadplegen. Wij hebben hierin veel ervaring en onze erfrecht advocaat Velsen staat u terzijde.

Contact met erfrecht advocaat Velsen

 

Als u vragen heeft over uw erfenis, de executeur, uw legaat, uw legitieme portie, de boedelbeschrijving of uw vruchtgebruik neem dan contact met op met de erfrecht advocaten in Velsen. Uw kunt uw vraag natuurlijk per e-mail stellen, of u belt met onze gespecialiseerde erfrecht advocaat in Velsen.

 

Een kennismakingsgesprek is kosteloos. Dit gesprek kan in Velsen plaatsvinden. Voor het afspreken van een kennismakingsgesprek met onze erfrecht advocaat Velsen kunt u ons bereiken op:

 

T : 023 – 583 0992
E : info@mk-advocaat.nl

Kenaupark 19
2011 MR Haarlem

Waar kunnen wij u mee helpen?