Erfrecht advocaat Hoofddorp

Erfrecht specialist Hoofddorp

Nadat een dierbare is overleden kan er veel op u afkomen. U zult emotionele beslissingen moeten nemen, maar ook veel zakelijke terwijl het niet de prettigste periode in uw leven is. Naast het regelen van een uitvaart, wordt u bijvoorbeeld geconfronteerd met de erfenis die u moet verdelen, een legaat voor een goed doel of met broers en zussen die onterfd zijn. Onze specialistische erfrecht advocaat Hoofddorp helpt om discussies en conflicten te voorkomen bij afwikkelingen van erfenissen en geeft hierin advies.

Omdat dit vrij ingewikkeld kan zijn en voor onderlinge spanningen tussen erfgenamen of broers en zussen kan zorgen, is het raadzaam om een erfrecht specialist te raadplegen.

 

Onze erfrecht advocaat mevrouw mr. M.A. Kanning is lid van de VEAN, de specialisten vereniging van erfrecht advocaten in Nederland.

 

Onze erfrecht specialiste in Hoofddorp kan u precies uitleggen wat uw rechten en plichten als erfgenaam zijn. Of wat uw rechten en plichten zijn als u onterfd bent.

Dit is zeggen cliënten over ons:

“Wij zijn ontzettend blij dat onze erfrechtzaak nu is afgerond. Heel erg bedankt voor de prettige samenwerking, het meedenken en vooral het goede resultaat!”

5-star-review-blue

Sylvia Koudijs

advocaat-erfrecht-hoofddorp-mk-advocaten-erfenis-advocaat-hoofddorp-gemeentehuis

Hulp erfrecht advocaat Hoofddorp bij onterving

 

Het kan zijn dat u door uw ouder bent onterfd. Wat de reden daarvan ook is, u heeft recht op een zogeheten legitieme portie.

 

De hoogte van deze legitieme portie is afhankelijk van de bezittingen en schulden ten tijde van het overlijden van uw ouder, schenkingen, die daarvoor gedaan zijn (voor 2003) en vaak van wat er in het testament staat. Onze specialistische erfrecht advocaat in Hoofddorp helpt u met het vaststellen en opeisen van de juiste legitieme portie.

Hulp erfrecht advocaat bij testament

 

Of uw ouder een testament heeft kunt u een notaris of advocaat erfrecht opvragen bij het Centraal Testamentenregister te Den Haag. Alleen testamenten die in Nederland zijn opgemaakt worden hier geregistreerd. U heeft voor het opvragen een overlijdensakte nodig.

 

Als er een testament is, dan geldt bij de afwikkeling van de erfenis wat er in dit testament is opgenomen. In het testament is bijvoorbeeld opgenomen wie de erfgenamen zijn, wie onterfd is, dat er geld en goederen zijn nagelaten via een legaat of dat er een executeur is benoemd. Als er geen testament is geldt het wettelijke versterfrecht.

 

Contact erfrecht specialisten Hoofddorp

 

Als u vragen heeft over het testament, uw erfenis, de executeur, uw legaat, uw legitieme portie, de boedelbeschrijving of uw vruchtgebruik neem dan contact met ons op. U kunt uw vraag natuurlijk per e-mail stellen.

 

Een kennismakingsgesprek is kosteloos. Voor het afspreken van een kennismakingsgesprek kunt u ons bereiken op:

T : 023 – 583 0992
E : info@mk-advocaat.nl
Kenaupark 19
2011 MR Haarlem

Waar kunnen wij u mee helpen?