Erfrecht advocaat Heemskerk

De erfrecht advocaat Heemskerk

Het erfrecht bestaat uit alle wettelijke regels met betrekking tot erven. In het wetboek staat wie de erfgenamen zijn en waar de erfgenamen recht op hebben. Door het maken van een testament kan u van de wettelijke regels afwijken. Als er geen testament is, dan is het wetboek leidend voor hoe de erfenis afgewikkeld moet worden. Heeft u met uw mede-erfgenamen een conflict over de uitleg van een testament? De gespecialiseerde erfrecht advocaat Heemskerk kan u helpen.

 

 

Het opstellen en de verdeling van een testament kan emotioneel een zware taak zijn en tot spanningen leiden bij betrokken partijen. Vandaar is het raadzaam om altijd een erfrecht specialist, zoals onze advocaat erfrecht in Heemskerk, in de armen te nemen. Hiermee voorkomt u dat er op later moment onprettige situaties ontstaan in de familie.

Het erfrecht volgens het wetboek bepaalt wie de erfgenamen zijn en hoeveel de erfgenamen krijgen, wanneer er géén testament of codicil is opgesteld voor overlijden. Volgens het erfrecht omschreven in het wetboek kunnen alleen bloedverwanten van de overledene erven, vrienden of kennissen niet. Het wetboek heeft vastgesteld dat de verdeling van erfenis gaat via een schema met vier groepen bloedverwanten. De eerste groep krijgt altijd de erfenis, evenredig verdeeld, wanneer er geen testament is dat uitzonderingen maakt.

 

Mevrouw mr. M.A. Kanning advocaat erfrecht Heemskerk is lid van de VEAN te Amsterdam, de specialistenvereniging van erfrecht advocaten in Nederland. Zij biedt specialistische hulp op het gebied van erfrecht. Immers, er spelen veel praktische zaken die van invloed kunnen zijn op de erfenis. Hoe gaat u bijvoorbeeld om met familie die al zaken uit een woning van een overledene meenemen?  U kunt uw vraag natuurlijk per e-mail stellen: info@mk-advocaat.nl

Dit zeggen cliënten over ons:

“Wij zijn ontzettend blij dat onze erfrechtzaak nu is afgerond. Heel erg bedankt voor de prettige samenwerking, het meedenken en vooral het goede resultaat!”

5-star-review-blue

Sylvia Koudijs

Erfrecht-advocaat-Heemskerk-MK-advocaten-erfrecht-specialisten

Internationaal erfrecht

 

In deze tijd van globalisering blijven mensen vaak niet op een plek wonen of hebben bezittingen is meerdere landen. Een ouder woont bijvoorbeeld al jaren in Spanje en overlijdt daar. Of er is sprake van goederen in het buitenland, zoals huizen in Frankrijk of landen buiten Europa. Ook kan er sprake zijn van banktegoeden in het buitenland. Welk recht is dan van toepassing? Hoe moet er verdeeld worden?

 

Omdat een erfenis met internationale aspecten zeer ingewikkeld kan zijn is het raadzaam om een advocaat erfrecht specialist hierover te raadplegen. Wij hebben hierin veel ervaring en onze erfrecht advocaat Heemskerk kan u helpen.

Vraag hulp van erfrecht advocaat Heemskerk

 

Als u vragen heeft over uw erfenis, de executeur, uw legaat, uw legitieme portie, de boedelbeschrijving of uw vruchtgebruik neem dan contact met op met de erfrecht advocaat in Heemskerk. U kunt uw vraag natuurlijk per e-mail stellen, of u belt met onze gespecialiseerde erfrecht advocaat in Heemskerk.

 

Een kennismakingsgesprek is kosteloos. Voor het afspreken van een kennismakingsgesprek met onze erfrecht advocaat Heemskerk kunt u ons bereiken op:

 

T : 023 – 583 0992
E : info@mk-advocaat.nl

Kenaupark 19
2011 MR Haarlem

Waar kunnen wij u mee helpen?