MK-Advocaten-Advocaat-Mirna-Kanning-HQ

Cursus (internationaal) erfrecht door Mirna Kanning

Op zaterdag 8 februari 2020 verzorgt Mirna Kanning in Utrecht voor EBTV (www.ebtv.nl) de cursus (internationaal) erfrecht. De cursus geeft een introductie hoe het Nederlands erfrecht werkt en legt uit wat de perikelen zijn als er sprake is van internationale facetten. De cursus behandelt meerdere onderwerpen. Eerst is er een uitvoerige uitleg over het Nederlands erfrecht en aan het einde van de dag een uitleg wanneer de Nederlandse rechter rechtsmacht heeft en wanneer het Nederlandse erfrecht van toepassing is.

De onderwerpen die aan de orde komen zijn: de nalatenschap, de erfgenamen, de omvang van de nalatenschap, versterferfrecht, het testament, de absolute bevoegdheid van de Nederlandse rechter en wanneer Nederlands recht van toepassing is of een ander recht, de Europese erfrechtverordening.

Ook belangstellenden die geen tolk of vertaler zijn, kunnen zich voor deze studiedag inschrijven. Indien u denkt dat het ook voor u of voor de medewerkers van uw organisatie nuttig is om zich hierin te verdiepen, neemt u dan contact met ons op.